Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Tuesday, December 25, 2012

Mantera (2012)

1. Lepas barang Deena bersepah atas lantai, syot awal, Deena ambil kad kecil hitam. Tapi, tukar syot, kad kecil hitam masih ada atas lantai dan dia ambil barang lain yang berada depan kad kecil hitam tersebut. 

2. Masa Man angkat matrik kad, talinya ada atas tank, tukar syot, tali ada atas handle tiba tiba. 

3. Depan lori yang remuk tiba tiba hilang dalam syot seterusnya. 

4. Tangan yang pegang helmet tiba tiba ada di luar tiba tiba. 

5. KANTOI: Jika motor Mantera adalah buatan khas yang tidak dibikin oleh kompani motor biasa, kenapa ada cop HONDA kat depan tu? Erk!

No comments: