Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Tuesday, October 30, 2012

Man Sewel Datang KL (2012)

 1. Kain kat leher mak Man, masa dia baling batu dah nak jatuh di sebelah kanan dada. Tukar syot, kain tu tetiba elok balik atas bahu. 

2. AUDIO: Lepas Salim ajak naik kereta, tak ada bunyi pintu kereta dibuka. Tetiba tukar syot, Man dah buka pintu kereta. 

3. Straw dalam gelas Man hilang tetiba lepas tukar syot. 

4. Straw kaler kuning bertukar jadi straw kaler merah selepas tukar syot. 

5. Kain yang dilibas libas kat tangan tetiba ada kat atas bahu lepas tukar syot. 

6. Masa Salim cakap ‘kau ke mana semalam, mug dia ada kat mulut, tukar syot, belum pun sempat dia hirup, mug dah ada kat atas meja tiba tiba. 

7. Dalam scene perbincangan ni, editing yang kurang memuaskan menyebabkan watak pembantu kedai tetiba muncul macam hantu dari tengah syot . 

8. Peragut rampas beg dan pegang di tangan kanannya. Tukar syot, beg tu dah berada di tangan kiri. 

9. Tangan Nadia yang ada kat bawah tetiba ada kat tepi telinga lepas tukar syot. 

10. Satu daripada batang lipstick tu tetiba menegak lepas tukar syot.

No comments: