Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Saturday, December 3, 2011

Pintu Terlarang (2009)

1. Gambar budak yang dekat dengan gelas tiba tiba menjauh dari gelas, ataupun gelas tu yang menjauh dari gambar selepas bertukar syot.

2. Rambut Gambir dari syot close-up berserabut di sebelah kanan. Namun, tukar syot je, rambutnya kemas secara tiba tiba. Keadaan bertukar tukar between syot.

3. Buku intisari rancangan berubah kedudukan dekat dengan pasu bunga secara tiba tiba lepas Gambir duduk.

4. Remote control muncul tiba tiba atas lantai lepas Gambir rebah.

5. Air mata Talyda hilang secara tiba tiba lepas tukar syot walaupun tiada siapa yang kesatnya.

6. Pintu ini dikunci dengan mangga. Tetapi bagaimana si Gambir kapak pintu di tengah dan kemudian dapat buka pintu dengan hanya tarik kunci selak di bahagian dalam ruangan dengan senangnya? Aduhai.

No comments: