Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Wednesday, May 18, 2011

Love Story (2011)

1. Rambut Ranti tiba tiba menutupi kalung di lehernya dalam satu syot sebelum kembali kepada keadaan sebelumnya.

2. Sewaktu Ranti berlari selepas lari melalui lantai, rambut Ranti yang berada di belakang tiba tiba berada di hadapan selepas bertukar syot.

3. Rambut Ranti yang lebat di sebelah kanannya berubah menjadi lebat di sebelah kiri secara tiba tiba selepas bertukar syot.

4. Malah, sewaktu Ranti berlari ke sekolah, rambut yang lebat di sebelah kanannya berubah menjadi lebat di sebelah kiri. Tukar syot seterusnya pula, kita akan lihat bahawa rambut di kiri dan kanan bahunya sama lebat secara tiba tiba.

No comments: