Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, May 13, 2011

I Am Number Four (2011)

1. Rantai yang dipakai John hilang sekejap dalam satu syot sebelum kembali semula pada syot seterusnya.

2. Sewaktu John ambil batu di atas tanah, tangan John tidak kelihatan memegang lalang. Namun, semasa syot seterusnya, lalang tiba tiba muncul di celah ibu jari John dan John cuba membuangnya.

3. Senduk dalam mangkuk besar tiba tiba hilang sebelum muncul semula beberapa ketika kemudian.

4. Beg yang berada di belakang sedikit berubah kedudukan secara tiba tiba sewaktu John mengundurkan diri.

5. Kedudukan gambar John pada awalnya berada di sebelah gambar seorang lelaki yang sedang duduk. Namun sewaktu John terima panggilan, gambarnya berada di sebelah gambar gelap.

No comments: