Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, November 12, 2010

Phua Chu Kang: The Movie (2010)

Don't play play! 3 perkara yang korang tak perasan dalam filem ni ialah...

kedudukan plastik biru yang dililit di bahu berubah setelah bertukar syot

Kedudukan tangan Mr Lim yang berlainan pada dua syot berbeza. Mr. Lim pegang leher Ah Kong (gambar atas). Tangan Mr. Lim tiada di leher Ah Kong (bawah)

Kad Uno di tangan Ah Kong berubah kedudukan dan bilangan pada dua syot berbeza. Malah, kad milik Chu Kang juga berubah bilangan pada setiap syot berbeza.

2 comments:

ahmad jo said...

hahaha,,, :))

Ciao Annin-sama said...

Yang kad Uno je saya blur sikit hehe!