Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, November 16, 2012

Hantu Air (2012)

1. Bulu bulu tetiba muncul kat lengan Azwan Ali lepas tukar syot. 

2. Masa drebar berhenti, dari jauh kita lihat di sebelah kanan adalah tasik. Dari syot seterusnya, korang akan sedar yang tetiba ada signboard dan di sebelah kananya ada tanah pulak. 

3. Lepas Hafiz bagi teka teki, tukar syot je Mawar dah pegang kain atas meja sedangkan syot sebelum tu, tangannya ada atas paha. 

4. Rokok bertukar tangan tiba tiba. 

5. Arah straw dalam gelas berubah tiba tiba lepas tukar syot. 

6. Tangan budak tu tetiba ada kat belakang mak dia tiba tiba. 

7. Tuala di dada yang menampakkan baju tetiba lepas tukar syot dah tak nampak baju dah. 

8. Tangan Tok Moh sekejap di kepala sekejap tak ada di kepala between syot. 

9. Bibir bawah si mayat bergerak! Tak tahan geli kot. Ha3 

10. Daun daun atas meja hilang tiba tiba masa hantu tu nak tarik Hafiz. 

11. Tangan Hafiz tetiba di dada lepas tukar syot.

No comments: