Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, August 20, 2010

Public Enemies (2009)

Hari ni aku nak bawak korang ke dalam filem Public Enemies. Sebuah filem tahun 2009 yang menyingkap tentang perompak paling dikehendaki zaman dulu kala, John Dilinger. Dilakonkan Jonny Depp, jom.. 9 kesilapan yang dikesan dalam filem ini adalah....

1. Rokok yang tetibe jadi pen - babak mahkamah

2. Sapu tangan yang tetiba muncul entah dari mana - babak intro Melvin Purvis

3. Kedudukan topi Melvin Purvis yang berbeza antara syot - babak press conference

4. Bayang-bayang kamera yang masuk frame.. huh... - lupa babak mana.. cari sndri

5. Lampu yang jatuh tiba2 muncul semula (tengok urutan atas ke bawah) - babak serang hendap di markas John Dilinger

6. Sekali g, bayang kamera masuk frame... hampeh - babak awek John kena tangkap

7. Sekali lagi, bayang kamera masuk frame, siap nampak lagi bayang alat pencahayaan (rujuk gambar atas sekali) - babak John Dilinger masuk balai polis

8. Jam randik yang waktunya berbeza antara syot - babak sebelum John Dilinger g tengok wayang terakhir

9. Tiga orang askar tetiba hilang dalam wide syot - babak selepas John Dilinger kuar dari tahanan pada tengah cerita

1 comment:

JePh said...

hahaha.. mata lu mmg kejam!! err.. tajammm!!!