Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Saturday, July 10, 2010

Clash Of The Titans (2010)

Filem kali ini, Clash Of The Titans. Ada satu mistake yang aku jumpa. Perhatikan gambar di bawah.
Babak ni ada selepas adegan lawan2 dengan Kraken. Waktu ni, Perseus selamatkan Andromeda dan terdampar kat satu kawasan pantai. Disebabkan Andromeda menjadi korban Kraken, maka dia diikat di satu tempat sebelum diselamatkan Perseus. Perhatikan tali yang masih terikat di tangan Andromeda sebelum hilang tiba-tiba dalam (4) hanya selepas pertukaran syot (3) yang tak sampai satu saat.

1 comment: