Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Thursday, February 3, 2011

Hantu Kak Limah Balik Rumah (2010)

1. Sewaktu babak flashback Usop kena gilis, bilah Kubota yang berputar (gambar atas) dilihat tidak berputar semasa Usop memotong jalan (gambar bawah).

2. Kedudukan tangan Chomprak yang pegang kantung pakaian berubah tiba tiba.

3. Kerusi roda Usop yang berada di depan sekali (gambar atas) hilang tiba tiba (gambar bawah). Malah, keadaan kerusi semasa hantu Kak Limah kacau (gambar bawah) lebih berterabur daripada keadaan awal semasa orang ramai keluar dewan (gambar atas)

12 comments:

zool said...

rajinnya ko buat kajian ek

Tengku Nizam said...

ok la tu , xbanyak pon . hehe

Adzriel AB said...

banyak kali cut tu..

Sharifah nor said...

kalau dah ketawa..tak nampak dah apa yg silap tu...

Anonymous said...

"jangan asik nk cari salah sahaja.."
loque (monoloque)

RABUN said...

minor sgt salahnya tu, pi carik lagi hee he.

AkuOsi said...

huhu ,,mmg ade silap,,tapi besttt gaks >_<

Anonymous said...

alahh..apa lah sngt silap2 tu...
takder cacat cela punn...takkan itu pun nak jadi issue..ok apa citer dia..mmg best..kita yg dok sibuk2 spot benda mcm ni pun..bukan nyer jenis org yg perfect ponnnnn...

mat ju said...

ko patut komen pasal si gemok yang kak limah pegang tu..
blokon ntah ape2..

Cik Nin said...

yg kusi tu logik la berterabur sbb masa tu kan dh tertolak2 kusi tu. masa die nk bangun n x tentu hala tu...

DaYaH JeLitA said...

sebok je anon nie..nie hobi la..yang ko tu pon sibuk gak cari salah orang lain yang kononnya cari salah orang..paham x?. tak paham sudah..muahaha

Anonymous said...

hahaha..btl ke anon yg komen tu monoloque??