Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Saturday, November 6, 2010

Eat Pray Love (2010)

Hari ni, jom kita g tengok filem Eat Pray Love pulak. Filem lakonan Julia Roberts yang best dan touching nih memang mantap r. Set in 3 cities, filem ni memang ada feel. Jom aku bawak bende yang korang mesti x perasan waktu tonton filem ni.

Kedudukan rantai Liz berubah-ubah dalam dua syot berbeza.

Kedudukan tas tangan member Liz tiba-tiba berubah kedudukan ke hadapan.

Kedudukan rambut Liz berbeza dalam tiga syot berbeza. Kejap berada di bahu (gambar atas), kemudian lurus ke belakang (gambar tengah), dan kembali berada di bahunya (gambar bawah)

Orang yang duduk di sofa yang bingkas bangun meninggalkan sofa muncul semula dalam syot di luar bilik meeting.

Kedudukan payung straw berubah-ubah dalam tiga syot berbeza.

Selepas diselang seli dengan babak Richard meninggalkan kuil, rantai Liz tiba-tiba berubah kedudukan tanpa disentuh. Lelaki biru juga tiba-tiba hilang tanpa apa-apa tanda.

Kekacang tiba-tiba bertaburan di atas meja.

No comments: