Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Tuesday, September 7, 2010

Prince Of Persia: The Sand Of Time (2010)

Filem produksi Jerry Bruckheimer ni nampak ada mesej besar di sebaliknya. Namun, aku xnak ambik kisah hal tu. Walaupun ianya hanya filem biasa, dengan plot yang simple dan mudah, Prince of Persia dibantu visual yang menakjubkan. Tapi, mungkinkah anda perasan ini??? Mencacatkan.

1) darah pada watak Tus ni tiba-tiba hilang selepas bertukar syot (babak Nizam bunuh Tus)

2) kedudukan 'kain merah' di bahu kanan berubah posisi secara tiba-tiba (Dastan nak gtau Nizam tentang rancangan Tus)

3) lumpur yang tiba-tiba muncul pada muka Tamina selepas tukar syot (Tamina dan Dastan dibawa ke gelanggang lumpa burung unta)
Sekian.

No comments: