Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Sunday, June 6, 2010

The Spy Next Door (2010)


Ada byk orang dah bersuara apabila aku dedahkan kesilapan yang orang filem kita buat. Terima kasih atas segala komen.

Kali ini aku nak bawak korang tengok satu babak dalam The Spy Next Door, sebuah filem Jackie Chan. Mesti smua tahu filem ni, baru lagi nih.

Dalam filem ni apa yang aku nak highlight adlah susunan buku atas rak (rujuk anak panah) di dalam bilik yang tidak konsisten. Dalam (1) buku nampak sengat. Apabila sampai close-up (2), buku jadi tersusun, sebelum tidak tersusun balik (3) sebelum tersusun kembali dalam close-up (4).

No comments: