Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Monday, April 11, 2011

Ratu The Movie (2011)

1. Semasa Fauziah bawa masuk dua peserta ke dalam bilik, dia duduk di depan tv. Tv kemudiannya tidak kelihatan langsung dalam close-up Fauziah.

2. Kedudukan tangan watak Zaibo sewaktu tidur berbeza dalam dua syot berlainan.

3. Kedudukan rambut seorang peserta Ratu berbeza dalam dua syot berlainan

1 comment:

Anonymous said...

yang close up fauziah tu dilihat dari sudut subjek dua ekor budak perempuan tu, mata dia (eye line) dia pandang perempuan tu so kamera diletakkan di sebelah kanan, bukan ikut master shot tad...kau faham tak? aku rasa itu betul....ini budak filem memang faham, mungkin kau kena belajar lebih sikit...yang lain, yeah...lari konti.