Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Monday, December 20, 2010

Estet (2010)

Filem pertama dalam Goofspot dari pengarah Mamat Khalid, jom tengok!

Rantai di dalam selendang sari Geetha kejap di dalam kejap diluar.

Laki yang berada di tepi kiri gambar, yang awalnya posisi mengangkang tiba tiba berdiri dalam syot seterusnya secara tiba-tiba.

Kedudukan kain tuala atas kepala Farid berlainan dalam dua syot berbeza.

Tangan Kublai Khan yang pegang tali pinggang pada close-up tali pinggang, berubah memegang seluar. Malah, tali pinggang itu pun, jika dilihat rapat dengan baju dalam gambar atas sebelum tiba tiba-tiba jauh sikit dari baju.

No comments: