Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, January 1, 2010

Shorts (2009)


Shorts, sebuah filem Robert Rodriguez yang mengisahkan tentang 'wishing stone'. Mesti korang tak berapa tau ttg filem ni. Al maklumlah, filem Robert Rodriguez bukanlah selalu hit. Namun, filemnya banyak membawa mesej berguna terutamanya kepada kanak2..

ok.. apa yg tak kena dalam scene di atas??

sukar sikit nak dijelaskan. Oleh tu, untuk clear view, korang kena tonton filem ni. Scene ni, budak laki tu, korek idung dan dimarahi si bapak. Bla bla bla kena marah, korang akan sedar yang si bapak dah x pakai cermin mata. Lihat 1, 2, 3, dan 4. Namun, bila tetiba tukar syot, si bapa tetiba je tanggalkan spec yang bila entah dipakai. Padahal, syotnya kejap je...

No comments: