Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Monday, November 23, 2009

Journey To The Center Of The Earth (2008)

Filem ni lakonan Brendan Fraser yang mengisahkan ttg 3 orang yg mengembara dlm perut bumi. Disebabkan filem ni filem fiksyen, so.. ketepikan segala pemikiran ttg fakta betul salah. Tengok untuk fun saje yer..

tapi, dlm scene di atas, memang satu mistake yg dapat dikesan. Scene ni selepas budak ni terdampar kat tepi pantai sbb pegang layar kapal yg nk terlepas. Dalam (1) kita tgk yang budak ni pakai glove. Tapi, tanpa glove tu dibukak, terus (2) dia minum air tu tanpa glove di tangan. Then. Syot (3), terus ada glove balik. ngeh2...

No comments: