Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Tuesday, January 3, 2012

Colombiana (2011)

1. Kedudukan buku, jika anda perasan berubah secara tiba tiba semasa bapa Cataleya nak tulis sesuatu. Perhatikan jarak buku dan gelas susu. 

2. Muntah Cataleya hilang dari atas meja dalam satu syot sebelum muncul semula dalam syot seterusnya. 

3. Hood Cataleya yang sedikit menegak di sebelah kiri bahunya berubah semasa Tio datang peluknya. 

4. Korang akan perasan yang sudu kopi semasa polis ni buka pintu, kedudukannya berada di atas perkataan BREAK. Tukar syot, sudu kopi berada di bawah perkataan BREAK. 

5. Tio masuk dalam kedai dobi sambil pegang buku di tangannya. Syot seterusnya,buku yang berada di tangannya dikapit di lengan bawahnya secara tiba tiba. 

6. Pistol yang satu tu asalnya berada jauh dari si jahat nih. Syot seterusnya tunjukkan pistol tu brada dekat je dengan lutut secara tiba tiba. 

7. Malah, korang juga boleh tengok perubahan kedudukan pistol between syot semasa Cataleya nak tembak si jahat ni. 

8. Cataleya masukkan batang rokok dalam gelas berisi air yang tiba tiba muncul entah dari mana selepas bertukar syot. 

9. Bom di pintu berubah kedudukan selepas tukar syot. Perhatikan bom yang berada di tengah dan tepi pintu.

10. Kotak di tepi oven tetiba ke belakang sedikit secara tiba tiba selepas bertukar syot.

3 comments:

Suhaiyl Alias said...

Macam mana lah boleh perasan sume kesalahan ni?ish hebat

Emmet said...

wah, entri yang bagus, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Anonymous said...

amende lah ko ni, sudu kalau teralih sikit pon nak salahkan jugak ke? mungkin ko minum letak gam kat sudu kot..