Followers

DISCLAIMER

Goofs ini sebenarnya bahan tambah nilai untuk filem tu sendiri dan benda suka-suka di kalangan peminat filem. Goof / bloopers sebenarnya tipikal dalam mana-mana pembikinan termasuklah Hollywood. Harap penonton yang membaca tidak akan menilai kualiti dari sudut goof / bloopers kerana nilai sesebuah filem itu terletak pada kualiti cerita, lakonannya dan bla3.

Orang filem pula tak perlu risau, goof / bloopers filem anda akan didedahkan selepas semua filem habis tempoh wajib tayang. Dan, jika keuntungan filem anda RM11 juta, nilai tu tak akan menyusut jadi RM1 pun jikalau goof / bloopers anda didedahkan. Rasanya bertambah untung ada la kot sebab orang akan tonton di astrofirst ataupun DVD untuk make sure apa yang dikatakan tu betul atau tak.

Friday, August 5, 2011

Flat 3A (2011)

1. Kedudukan tangan dua wanita yang berpegangan dalam wide syot tiba tiba berubah selepas tukar ke close-up syot.

2. Tangan mak budak ini kelihatan memegang pinggul anaknya dalam satu syot. Namun, dalam syot lain, tangan ibu budak ini dilihat memegang tangan anaknya. Keadaan bertukar tukar antara dua syot.

3. Rambut Fiqah tetiba berada di atas dadanya selepas tukar syot.

4. Kedudukan baris ayat berbeza diantara dua syot. Pada awalnya, keempat baris duduk sejajar. Namun, satu syot lain menunjukkan dua baris berada di bawah sedikit, tidak seperti sebelumnya.

No comments: